Den Digitale Forretning

Jan Damsgaard

Erhvervslivet har anvendt IT i mange år til at effektivisere og automatisere den eksisterende forretning. Digitalisering sætter de traditionelle forretningsmodeller under pres. Det handler ikke længere om at gøre noget mere effektivt men om at gøre noget anderledes. Jan sætter fokus på tre mega trends, som virksomhederne kan navigerer efter. Deres konsekvenser for virksomhederne samt hvilke nye digitale muligheder, der lurer i horisonten hvor bl.a. Amazon og andre globale onlinemarkedspladser udkonkurrerer de lokale webshop.

Om Jan Damsgaard

Professor i Digitalisering

CBS - Copenhagen Business School

Jan Damsgaard er professor i digitalisering på Copenhagen Business School. Han er uddannet Cand Scient i datalogi, har sidefag i psykologi og en PhD grad i informationssystemer. Jan er Digital Vismand udpeget af Akademiet for de Tekniske Videnskaber samt medlem af disruptionrådet og erhvervsstyrelsens styregruppe for SMV:digital.

Jan er forfatter til bogen ”den digitale omstilling – 9 radikale udfordringer som erhvervslivet skal overleve”, der sætter fokus på virksomhedernes digitale transformation. Han forsker i krydsfeltet mellem IT og forretning, og hvordan ny IT skaber nye muligheder og udfordrer de eksisterende forretningsmodeller.

Jan har arbejdet på adskillige universiteter i Danmark og på universiteter i USA, Kina, Australien og Finland. Han har ledet større forskningsprojekter omkring onlinemarkedspladser, blockchain, kryptovalutaer, IoT samt andre digitale teknologier.

Tilbage til oversigten