Informationssikkerhed er forretningsudvikling

Dea Lillelund

Informationssikkerhed, IT sikkerhed, Cyber sikkerhed – kært barn har mange navne.

Ofte er alle disse navne blevet et synonym med noget nærmest uforståeligt teknisk. Noget som IT afdelingen vistnok ved noget om. Og som man i den øvrige organisation kan mærke, når hverdagen bliver sværere uden at nogen kan forklare hvorfor.

Sikkerhed vil gøre hverdagen mere besværlig. Det er et faktum, som det ikke hjælper at tale udenom. Det vi skal diskutere, er hvor besværlig den skal være. Og endnu vigtigere: Kan sikkerhed gøre os mere effektive og bedre til vores kerneopgave? Det er Deas påstand, at ledelsen med få greb kan gøre informationssikkerhed til en integreret del af den almindelige forretningsstrategi. Og at ledelsen med få greb kan sætte barren for, hvornår nok er nok. Det handler om at stille de rigtige spørgsmål, så vi kan få de rigtige svar. Og teknikken – den tager vi en anden gang.

Om Dea Lillelund

Chefkonsulent

Udenrigsministeriet

Dea er uddannet på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet og har siden da arbejdet med IT udvikling, forretningsudvikling og behovsafklaring. I de sidste mange år har fokus været på informationssikkerhed – både som intern Informationssikkerhedschef og som konsulent. Hendes nuværende stilling i Udenrigsministeriet er i regi af et større Cyberprogram foranlediget af regeringen. Hendes fokus er helhedsorienteret, forretningscentreret og pragmatisk.

Tilbage til oversigten